Navigatie Link overslaanHome » Historie » Verslag reisje 2013

Op donderdag 20 juni 2013 vertrokken we naar Sneek, waar we in het van der Valk Hotel, langs de A7 genoten van een heerlijk kopje koffie met Oranje koek.

Daarna reden we naar het centrum van de stad en werd de groep in tweeën gesplitst.
Eén groep bracht eerst een bezoek aan één van de oudste panden (anno 1484) van Sneek, waar al bijna 150 jaar
de Weduwe Joustra Beerenburg wordt gemaakt. Er werd zeer enthousiast verteld hoe de Beerenburg gemaakt wordt. Na de rondleiding konden we de verschillende soorten Beerenburg proeven.

De andere groep ging eerst naar het
Fries Scheepvaart Museum. Ook hier werd een zeer enthousiaste rondleiding gegeven. Het is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw. Behalve veel van de Friese scheepvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en van de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek.

Nadat beide groepen van het museum en de Beerenburg hadden genoten, wandelden we naar de luxe rondvaartboot "Toerist V".
Op de boot genoten we van een prima verzorgde lunch, waarna we aansluitend een 
tocht over het Sneekermeer maakten. Tijdens deze vaartocht ontbrak een borreltje niet en konden we een prachtige karikateur tekening laten maken.

De dag werd afgesloten een aperatief en een diner bij Van Der Valk Restaurant in Wieringerwerf, waarna we weer huiswaarts gingen.

Zoals gebruikelijk heeft de heer Aad Heddes weer veel foto's gemaakt.