Navigatie Link overslaanHome » Historie » Verslag reisje 2012


Op donderdag 21 juni 2012 vertrok de bus om 9.00 uur uit Bovenkaspel en even voor half tien kwam hij aan op de parkeerplaats bij Mc. Donald in Hoorn. Nadat iedereen een handtekening had gezet en de veiligheidsinstrukties had ontvangen vertrokken we richting Agriport A7.

Al voor 10.00 uur zijn we bij Barendse-D.C. op Agriport A7 in Middenmeer, waar we even in de bus wachten totdat Petra Barendse ons welkom heet en uitnodigt het bedrijf te bezichtigen. We beginnen in de grote hal, waar de karretjes  met paprika's via een inductie-kabel in de grond naar de hal rijden en hier automatisch geleegd worden. We wandelen naar de kantine, waar we genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met lekkers van de plaatselijke bakker.  Hier vertelt Petra over het bedrijf en hoe de hypermoderne tuinder omgaat met teelt, energie, milieu, duurzaamheid en de nieuwste technisch snufjes. Ook vertelt ze waarom Barendse-D.C. vanuit het Westland naar Agriport A7 gekomen is. Dan is het tijd om ons te verkleden en trekken we een grote witte jas aan en komen er plastic hoesjes over onze schoenen. Dan mogen we de kassen van  's werelds grootste paprika kwekerij bekijken. We zien hoe het personeel met de karretjes door de smalle gangen tussen de metershoge paprikaplanten rijdt en de paprika's met de hand plukt.Een computersysteem registreert hoeveel kilo er per werknemer geplukt wordt.
 

Om ca. 12.30 uur verlieten we Barendse-D.C. en reden met de bus naar De Tafel van Agriport, waar we genoten van een prima verzorgde lunch. Omdat men hier niet berekend was op zoveel mensen, hebben een aantal van ons buiten op het teras van de lunch genoten.

Vervolgens ging de tocht naar 
de veehouderij Vijverberg in Middenmeer. Hier kregen we uitleg over de moderne veehouderij met 100 koeien en konden we met eigen ogen zien hoe de koeien door een melkrobot gemolken werden.

Via de prachtige natuur van de Wieringermeer reden we naar het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in het buurtschap Stroe.  Ook hier werden we weer onthaalt op koffie en koek. In het museum zagen we een keur aan allerhande gebruiksartikelen uit grootmoederstijd, van landbouw- gereedschap tot aan kinderspeelgoed en keukengerei.

We verlaten het museum en rijden naar
Van Der Valk Restaurant in Wieringerwerf, waar we om ca. 17.30 uur aankomen. Hier werd de dag afgesloten met een aperatief en een diner.

Zoals de heer Arie Hovestad ons per mail liet weten hebben we weer een grandioze dag mogen beleven, waarop het weer zich van zijn beste kant liet zien tot het laatste moment.


Zoals gebruikelijk heeft de heer Aad Heddes weer veel foto's gemaakt.
Wilt u alle foto's zien?                                                              klik dan hier