Navigatie Link overslaanHome » Historie » Verslag reisje 2011

Op donderdag 23 juni 2011 vertrok de bus om 8.30 uur uit Bovenkaspel en een half uur later kwam hij aan op de parkeerplaats bij Mc. Donald in Hoorn. Nadat iedereen was ingestapt, brak er een geweldige regenbui los en dat was een voorbode van wat ons te wachten stond.

Toen we precies om 9.30 uur Wijngaard Saalhof in Nibbixwoud aankwamen was het weer droog, maar wij zaten binnen te genieten van een heerlijk kopje koffie met een stuk appeltaart.

Na de koffie reden we naar Winkel, waar we een bezoek brachten aan de kunsttuin van Ger Leegwater. Gelukkig was het droog en begon de zon te schijnen.
Er werden twee groepen gevormd voor de rondleiding door Ger en Mientje Leegwater. Het was ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast deze twee mensen over hun uit de hand gelopen hobby vertelden. Van allerlei materialen maakt Ger de prachtigste bouwwerken en beelden. Zo voert Sint Joris boven het amfitheater zijn gevecht met de draak en hangt de aartsengel Michaël boven het altaar in de kapel.

Daarna reden we naar de Orangerie in Middenmeer, waar we genoten van een heerlijke lunch.

Om kwart over twee begonnen we aan de rondvaart in de haven van Den Oever, langs de sluizen van de Afsluitdijk en de Waddenzee. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind, want het begon weer hevig te regenen. Maar de stemming zat er goed in en het werd erg gezellig aan de bar. Gelukkig werd het later droog en konden we buiten op het dek genieten van een heeerlijk zonnetje.

De dag werd afgesloten met een aperatief en een diner bij Van Der Valk Restaurant in Wieringerwerf, waarna we weer huiswaarts keerden.

Ondanks het wisselvallige weer kunnen we toch terugkijken op een fantastische dag.

Om de foto's van Marleen Kroezen te bekijken:                             klik dan hier


Om de foto's van Aad Heddes te bekijken:                                     klik dan hier