Navigatie Link overslaanHome » Historie » Verslag reisje 2010

Op donderdag 17 juni 2010 was het weer zover, om 8.30 uur vertrok de bus uit Bovenkaspel en een half uur later stapten ook de anderen op de parkeerplaats bij Mc. Donald in Hoorn in de bus.

Om 9.30 uur kwamen we aan bij  Restaurant Het Heerenhuis in Midden Beemster, waar we genoten van een heerlijk kopje koffie met gebak.


Aansluitend reden we naar wijnimport Bart te Kwadijk. Hier kregen we een rondleiding langs de honderdduizenden flessen die zijn opgeslagen in het Fort Benoorden Purmerend. Er werd ons niet alleen veel over de geschiedenis van de forten van de Stelling van Amsterdam verteld, maar ook over de productie en opslag van de wijnen. Omdat we er toch een beetje verstand van hadden gekregen, konden we na afloop diverse wijnen proeven en ons deskundig oordeel geven.

Daarna vertrokken we naar H
otel Volendam in Katwoude, voor een heerlijke lunch.

Nadat we van deze goed verzorgde lunch hadden genoten, vertrokken we naar Kasteel de Haar in Haarzuilens. Hier maakten we met de zeer duidelijk sprekende gids een rondleiding door het kasteel. Het was jammer dat het kasteel gerestaureerd wordt, want hierdoor konden we slechts een paar kamers bezichtigen. Helaas waren de trappen in het kasteel voor enkelen van ons een onneembare vesting. Zij konden, net als wij na de rondleiding, heerlijk in het zonnetje genieten van het prachtige weer.

Toen was het tijd voor een aperatief bij restaurant De Vier Balken in Haarzuilens en om 17.30 uur gingen we aan tafel. Helaas liet het eten erg lag op zicht wachten en was de bediening niet om over naar huis te schrijven. Ondanks dit kleine min puntje hebben we heerlijk gegeten en gedronken.

Bijna een uur later dan gepland vetrokken we huiswaarts, maar we kunnen toch weer terug kijken op een mooie zonnige dag.

Zoals gebruikelijk heeft de her Aad Heddes weer veel foto's gemaakt.
Wilt u alle foto's zien?                                                             klik dan hier