Navigatie Link overslaanHome » Historie » Verslag jaarlijks uitje

         az                                   elftal          

Donderdag 18 juni vertrokken we om 8.30 uur vanaf Mac Donald in Hoorn. Nadat we in Bovenkarpel de laatse mensen hadden opgehaald reden we naar het AZ-stadion in Almaar.        

Hier werden we ontvangen met koffie en gebak waarna we een filmpje en een rondleiding door het stadion kregen. 

                        koffie                          

Daarna stapten we weer in de bus en reden naar het Restaurant IJmond. Hier genoten we volop van een goed verzorgde heerlijke lunch.  
 

                                                            lunch

Aansluitend gingen we aan boord van de Koninging Emma voor een tocht door het havengebied. Daarna voeren we de Noordzee op richting Egmond om even het gigantische windmolenpark op 7 km uit de kust te bekijken. Tijdens de hele tocht gaf de kapiteit voortdurend uitleg. Helaas werd de golfslag op de Noordzee een beetje te heftig, waardoor een van onze gasten met stoel en al om viel. Gelukkig is alles goed afgelopen en konden we bij terugkomst op de wal een bezoekje brengen aan het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Heel interessant maar wie er nog tijd over had, kon even de benen strekken langs de haven.       

                     

noordzee                                museum                                          boot

Om 17.00 uur gingen we naar Restaurant v. d. Valk te Akersloot voor een "senior" - diner bestaande uit: groente- of tomatensoep - keuze uit Tilapiafilet (vis) met bijpassende saus of  gehakt biefstukje met uitjes en champignons. Alles geserveerd met groenten, aardappelen (gebakken of puree) en salade. Een toetje van vanilleijs met vruchten en slagroom sloot dit geweldige diner af. Omdat onze penningmeester in een zeer gulle bui was, waren de drankjes tijdens het diner ook voor rekening van de verenging. 

We gingen allemaal weer zeer voldaan op weg naar huis en kunnen weer terug kijken op een mooie en gezellige dag.Rond de klok van acht uur waren we weer in Hoorn.

Zoals gebruikelijk heeft de heer Aad Heddes weer veel foto's gemaakt. wilt u alle foto zien klik dan hier.