Navigatie Link overslaanHome » Agenda

Belangrijke data

Agenda

22-03-2018 Voorjaarsbijeenkomst

14-06-2018 Jaarlijks Reisje

04-10-2018 Najaarsbijeenkomst

13-12-2018 Kerstbijeenkomst

Muziek als vertrekpunt voor inspirerende verhalen.

Op donderdagmiddag 22 maart 2018 wordt er in Café Restaurant Partycentrum Stam, Raadhuisplein 1-3, Wognum een workshop gegeven over hoe je als slechthorende of CI-drager kan omgaan met muziek. 

Joke Veltman, pianiste en gepassioneerd vertelster, neemt de luisteraar graag mee op ontdekkingsreis aan de hand van muziekfragmenten, tekst en beeld.  Deze middag belooft zeer interessant te worden en daarom is iedereen van harte uitgenodigd. Natuurlijk beginnen we met een lekker kopje koffie om gezellig even bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Want het is ook een lotgenotencontact. Je ontmoet heel veel begrip en hartelijkheid.

Joke luistert sinds augustus 2013 met een CI. Omdat ze na enige tijd toch weer muziek ging maken en daar ook weer plezier in kreeg, werd ze vanuit UMC Utrecht gevraagd mee te werken aan de opzet van een muziektraining voor CI-dragers. Omdat dit een hele kluif bleek, is ze eerst gaan werken aan een test waarmee je kan onderzoeken wat een CI-drager kan meekrijgen van muziek. Dat heeft ze gedaan als master student aan het Conservatorium ArtEz in Zwolle, zodat ze zoveel mogelijk input zou kunnen krijgen.

Op dit moment werkt ze samen met UMC Utrecht en ArtEz aan het opzetten van een muziektraining voor CI-dragers, die (hopen we) begin 2019 van start kan gaan, zodat er ervaring wordt opgebouwd over het werken met muziek met CI-dragers. In een workshop met muziek-voorbeelden laar ze ervaren hoe je je, ook met gehoorverlies of een CI, (weer) in muziek kunt verdiepen en er zo ook weer meer van kan gaan genieten.

Daarnaast is ze begin 2014 weer begonnen met het oppakken van haar pianoles-praktijk.

Als extra project heeft ze een film gemaakt, met filmmaker Jasper van Gheluwe, waarin je hoort hoe muziek klinkt als je je gehoor verliest en daarna weer leert luisteren met een CI.

Die film ‘Luisteren met een kunst-oor’ is bedoeld om alle mensen ‘naast’ iemand met gehoorverlies of met een CI te laten ervaren wat zo iemand meemaakt. Het is ook voor slechthorenden of CI-dragers een geschikte film, omdat zij kunnen herkennen wat ze zelf meemaken. Na afloop van de film kunnen er vragen worden gesteld.

De middag ziet er als volgt uit:

14.00 uur:       kopje koffie. 

14.25 uur:       welkomstwoord door de voorzitter 

14.30 uur:       workshop omgaan met muziek 

15.15 uur:       pauze met drankje  

15.45 uur:       film en vragen beantwoorden 

16.15 uur:       sluiting door de voorzitter.

Er is een ringleiding en een schrijftolk aanwezig
De koffie, het drankje en de entree zijn gratis. 

Wij hopen u weer te zien in: Cafe Restaurant Partycentrum Stam,

Raadhuisstraat 1 - 3, 1687 AH Wognum. telefoon 0229571263